Co się stanie, jeśli zarchiwizuję widżet?
Ostatnia aktualizacja
Archiwizacja powoduje przeniesienie widżetu z Aktywne przejdź do Archiwum zakładka na liście. To sposób na uporządkowanie widżetów, których już nie potrzebujesz, bo nie da się ich trwale usunąć. W każdej chwili możesz przywrócić widżet z archiwum.
Zarchiwizuj lub odarchiwizuj widżet
- Otwórz listę widżetów, na przykład Narzędzia > Timer.
- W rzędzie widżetu kliknij ikonę archiwum.
- Żeby to przywrócić, otwórz plik Archiwum przejdź do zakładki i kliknij ikonę rozpakowania.
Co się dzieje z e-mailami, które już wysłałeś
Zarchiwizowany widżet przestaje być wyświetlany we wszystkich wiadomościach e-mail, w których się znajduje, w tym w tych, które już wysłałeś. Dotyczy to wszystkich typów widżetów.
Jeśli więc jakiś widżet wciąż jest częścią aktywnej kampanii lub automatyzacji, sprawdź to, zanim go zarchiwizujesz. Jeśli go odarchiwizujesz, znów się pojawi.
Wyświetlenia
Zarchiwizowane widżety przestają liczyć wyświetlenia, więc nie zużywają już żadnych wyświetleń z twojego planu. Wyświetlenia zebrane przez widżet przed jego zarchiwizowaniem nadal są uwzględniane w tym cyklu rozliczeniowym i pozostają w twoich statystykach.
Zamiast tego użyj ponownie tego widżetu
Żeby użyć tego samego Widżetu w nowej kampanii, kliknij Duplikat w swoim wierszu. Otrzymujesz kopię o nazwie „Kopia …” z dokładnie takimi samymi Ustawieniami, a każda kampania zachowuje własne wyświetlenia i wyniki. W przypadku Licznika odliczającego nowa kopia dla każdej kampanii pomaga też w przypadku Apple Mail, który czasami wyświetla licznik zapamiętany z wcześniejszej wiadomości e-mail.
Zobacz też
- Jak liczy się wyświetlenia widżetów?
- Jak zmienić widżet po wysłaniu e-maila
- Jak korzystać z szablonów timerów
Czy ten artykuł był pomocny?
Dziękujemy za opinię!
